Mirë se vini në faqen tonë të internetit
0086-18429179711 [email protected] aliyun.com

Lajme industriale

» Lajme » Lajme industriale

Ndikimi i Sputtering synon pastërtinë dhe uniformitetin e materialit në prodhimin e veshjeve me sipërfaqe të madhe

2021年10月10日

Redaktori i veshjes së materialit të synuar është përmendur më parë, në procesin e spërkatjes, cilësia e materialit të synuar është më e lartë se ajo e industrisë tradicionale të materialeve..Në këtë artikull, redaktuesi do të vazhdojë të prezantojë ndikimin e pastërtisë dhe uniformitetit material të materialit të synuar në veshjen me sipërfaqe të madhe. Ejani dhe mësoni për të

Pastërtia e materialit objektiv spërkatës ka një ndikim më të madh në performancën e filmit që do të lyhet. Kur xhami i pastër të hyjë në dhomën e veshjes me vakum të lartë, nëse pastërtia e materialit të synuar nuk është e mjaftueshme, grimcat e papastërtisë në materialin e synuar do të ngjiten në sipërfaqen e qelqit gjatë procesit të spërkatjes nën veprimin e fushës elektrike dhe fushës magnetike. Fenomeni i ndarjes shfaqet fort.Prandaj, aq më e lartë pastërtia e objektivit, aq më mirë performanca e filmit të depozituar.

Për objektivat me përçueshmëri të dobët termike, të tilla si objektivat SiA1, prania e papastërtive në objektiv shpesh bën që bllokimi i transferimit të nxehtësisë, ose ndryshimi midis temperaturës së ujit të ftohjes të përdorur në prodhim dhe temperaturës aktuale të ujit të linjës së veshjes, etj, shkakton plasjen e objektivit gjatë përdorimit. Çarjet e vogla nuk do të kenë një ndikim të madh në prodhimin e veshjeve. Megjithatë, kur ka çarje të dukshme në materialin e synuar, ngarkesa është shumë e lehtë për t'u përqëndruar në buzë të pjesës së plasaritjes, i cili do të shkaktojë shkarkim jonormal në sipërfaqen e synuar..Fenomeni i shkarkimit do të shkaktojë rënien e shllakut, formimi jonormal i filmit, dhe rritjen e skrapit të produktit.Prandaj, në procesin e përgatitjes së objektivit, përveç kontrollit të pastërtisë, kushtet e procesit të përgatitjes gjithashtu duhet të kontrollohen.

Për objektivat e aliazhit, shpesh ndodh shpërndarja e pabarabartë e materialit, siç është grumbullimi i aluminit në objektivin SiAl, ndarja e aluminit në objektivin zink-alumin (masa atomike e aluminit është 27 më pak se masa atomike e zinkut 65, dhe alumini ftohet gjatë procesit të ftohjes pas derdhjes. Do të notojë lart, duke shkaktuar përmbajtje të lartë alumini në njërën anë dhe të ulët në njërën anë).Për shkak të pikës së ulët të shkrirjes, Al i grumbulluar në objektivin SiA1 është i prirur për të hedhur mbeturina gjatë procesit të formimit të filmit spërkatës, dhe sasia e A1 e shtuar gjatë procesit të spërkatjes është e sigurt. Kur ndodh një pjesë e grumbullimit, tregon se përmbajtja e aluminit në vende të tjera është më pak, e cila prek objektivin SiA1. Përçueshmëria termike dhe përçueshmëria elektrike e filmit, duke rezultuar në shkallë jokonsistente të spërkatjes, uniformiteti i dobët i filmit, plasaritje e materialit të synuar, duke rënduar fenomenin e shkarkimit të synuar, dhe gjithashtu zvogëlimin e cilësisë së formimit të filmit. Ndarja e përbërësve të synuar do të ndikojë në shkallën e spërkatjes (uniformiteti i filmit) dhe përbërjen e filmit.Prandaj, përveç kontrollit të pastërtisë së materialit të synuar, shpërndarja e materialit në objektivin e aliazhit është gjithashtu shumë e rëndësishme.

Ndoshta ju pëlqen gjithashtu

 • Kategoritë

 • Lajmet e fundit & Blog

 • Ndajeni me shokun

 • KOMPANIA

  Shaanxi Zhongbei Titanium Tantal Niobium Metal Material Co., Ltd. është një ndërmarrje kineze e specializuar në përpunimin e metaleve me ngjyra, duke iu shërbyer klientëve globalë me produkte të cilësisë së lartë dhe shërbim të përsosur pas shitjes.

 • Na kontaktoni

  Celular:86-400-660-1855
  E-mail:[email protected] aliyun.com
  Web:www.chn-ti.com