Mirë se vini në faqen tonë të internetit
0086-18429179711 [email protected] aliyun.com

Lajme industriale

» Lajme » Lajme industriale

Dallimi midis veshjes me vakum dhe veshjes optike

2021年8月31日

 

Veshja me vakum përdor kryesisht shkarkimin e shkëlqimit për të ndikuar në argon (Me) jonet në sipërfaqen e objektivit.
Atomet e materialit të synuar nxirren dhe grumbullohen në sipërfaqen e substratit për të formuar një film të hollë. Vetitë dhe uniformiteti i filmit të spërkatur janë më të mirë se ato të filmit të avulluar, por shpejtësia e veshjes është shumë më e ngadaltë se ajo e filmit të avulluar .. Pothuajse të gjitha pajisjet e reja të spërkatjes përdorin magnet të fuqishëm për të spiralizuar elektronet për të përshpejtuar jonizimin e argonit rreth objektivit.
Shkakton që probabiliteti i përplasjes midis objektivit dhe joneve të argonit të rritet,
Rritni shkallën e spërkatjes. Në përgjithësi, veshjet metalike përdorin kryesisht spërkatje DC, dhe materialet qeramike jo përçuese përdorin spërkatje RF AC. Parimi bazë është përdorimi i shkarkimit të shkëlqimit (shkarkimi i shkëlqimit në vakum).
shkarkimi) Argoni (Me) jonet godasin sipërfaqen e synuar, dhe kationet në plazmë do të përshpejtohen në sipërfaqen negative të elektrodës si material i spërkatur. Ky ndikim do të bëjë që materiali i synuar të fluturojë jashtë dhe të depozitohet në substratin Film on. Në përgjithësi, përdorimi i procesit të spërkatjes për veshjen e filmit ka disa karakteristika: (1) Metalike, aliazh ose izolator mund të bëhet material filmi.(2) Nën kushtet e përshtatshme të vendosjes, një film i hollë me të njëjtën përbërje mund të bëhet nga objektiva të shumtë dhe kompleksë.(3) Duke shtuar oksigjen ose gazra të tjerë aktivë në atmosferën e shkarkimit, mund të bëhet një përzierje ose përbërje e materialit të synuar dhe molekulave të gazit.(4) Rryma e synuar e hyrjes dhe koha e spërkatjes mund të kontrollohen, dhe është e lehtë të marrësh trashësi filmi me precizion të lartë.(5) Krahasuar me proceset e tjera, është më e favorshme për prodhimin e filmave me uniforma me sipërfaqe të madhe.(6) Grimcat spërkatëse pothuajse nuk preken nga graviteti, dhe pozicionet e objektivit dhe të substratit mund të rregullohen lirshëm.(7) Forca e ngjitjes midis substratit dhe filmit është më shumë se 10 herë atë të filmit të përgjithshëm të depozitimit të avullit, dhe sepse grimcat e spërkatura bartin energji të lartë, ata do të vazhdojnë të shpërndahen në sipërfaqen e formimit të filmit për të marrë një film të fortë dhe të dendur. Në të njëjtën kohë, energjia e lartë bën që substrati të ketë nevojë vetëm Filmi i kristalizuar mund të merret në temperaturë më të ulët.(8) Dendësia e lartë e bërthamëzimit në fazën fillestare të formimit të filmit, e cila mund të prodhojë film ultra të hollë të vazhdueshëm nën 10nm.(9) Materiali i synuar ka një jetë të gjatë dhe mund të prodhohet automatikisht dhe vazhdimisht për një kohë të gjatë.(10) Materiali i synuar mund të bëhet në forma të ndryshme, me dizajnin e veçantë të makinës për kontroll më të mirë dhe prodhim më efikas.

Veshje optike
1. Filmi rezistent ndaj konsumit (zgjat film)
Pavarësisht nëse është bërë nga materiale inorganike apo organike, në përdorim të përditshëm, fërkimi me pluhur ose zhavorr (oksid silikoni) do të shkaktojë thyerjen e thjerrëzave dhe gërvishtjet në sipërfaqen e thjerrëzës..Krahasuar me fletën e qelqit,
Ngurtësia e materialeve organike është relativisht e ulët, dhe është më i prirur ndaj gërvishtjeve.Përmes mikroskopit, mund të vërejmë se gërvishtjet në sipërfaqen e thjerrëzave ndahen kryesisht në dy lloje. Njëra është gërvishtjet e shkaktuara nga zhavorri, e cila është e cekët dhe e vogël, gjë që nuk është e lehtë për përdoruesin të zbulojë; tjetra janë gërvishtjet e shkaktuara nga zhavorri më i madh. , E thellë dhe e ashpër përreth, të qenit në zonën qendrore do të ndikojë në shikimin.
(1) Karakteristikat teknike
1) Brezi i parë i teknologjisë së filmit kundër veshjes
Filmi kundër veshjes filloi në fillim të viteve 1970. Në atë kohë, besohej se lentet e qelqit nuk ishin të lehta për tu bluar për shkak të ngurtësisë së tyre të lartë, ndërsa lentet organike ishin shumë të buta dhe ishin të lehta për tu veshur..Prandaj, materiali kuarc është i veshur në sipërfaqen e lenteve organike në kushte vakumi për të formuar një film shumë të fortë rezistent ndaj konsumit. Megjithatë, për shkak të mospërputhjes midis koeficientit të tij të zgjerimit termik dhe materialit bazë, është e lehtë të zhvishet dhe filmi është i brishtë, kështu që është rezistent ndaj efektit të pakënaqshëm të konsumit.
2) Brezi i dytë i teknologjisë së filmit kundër veshjes
Pas viteve 1980, studiuesit kanë gjetur teorikisht se mekanizmi i veshjes nuk lidhet vetëm me ngurtësinë. Materiali i filmit ka karakteristikat e dyfishta të “ngurtësi/deformim”, kjo eshte, disa materiale kanë ngurtësi më të madhe, por më pak deformim, dhe disa ngurtësi materiale janë të ulëta, por deformimi është i madh.Gjenerata e dytë e teknologjisë së filmit kundër konsumit është pllakëzimi i një materiali me ngurtësi të lartë dhe jo të lehtë të plasaritet në sipërfaqen e lenteve organike përmes procesit të zhytjes..
3) Brezi i tretë i teknologjisë së filmit kundër veshjes
Gjenerata e tretë e teknologjisë së filmit kundër veshjes u zhvillua pas viteve 1990, kryesisht për të zgjidhur problemin e rezistencës ndaj konsumit pasi lentet organike janë të veshura me një film kundër reflektimit..Meqë ngurtësia e bazës organike të thjerrëzave dhe ngurtësia e veshjes anti-reflektuese janë krejt të ndryshme, teoria e re beson se duhet të ketë një shtresë kundër konsumit mes të dyjave, në mënyrë që thjerrëzat të mund të veprojnë si tampon kur fërkohen nga zhavorri. Jo i prirur ndaj gërvishtjeve. Ngurtësia e materialit të filmit të gjeneratës së tretë kundër veshjes është midis ngurtësisë së filmit kundër reflektimit dhe bazës së lenteve, dhe koeficienti i fërkimit të tij është i ulët dhe nuk është e lehtë të jesh i brishtë.
4) Brezi i katërt i teknologjisë së filmit kundër veshjes
Teknologjia anti-film e gjeneratës së katërt përdor atomet e silikonit. Për shembull, Lëngu i ngurtësimit TITUS i French Essilor përmban si matricë organike ashtu edhe grimca ultra të imta inorganike përfshirë silikon për të bërë filmin kundër konsumit Përmirësimi i ngurtësisë duke pasur qëndrueshmëri. Teknologjia më e rëndësishme moderne e veshjes kundër veshjes është metoda e zhytjes, kjo eshte, lente zhytet në një lëng forcues pas pastrimeve të shumta, dhe pastaj ngrihet me një shpejtësi të caktuar pas një periudhe të caktuar kohore..Kjo shpejtësi lidhet me viskozitetin e lëngut forcues dhe luan një rol vendimtar në trashësinë e filmit kundër konsumit..Pas ngritjes, polimerizoni në një furrë në rreth 100 ° C për 4-5 orë, dhe trashësia e veshjes është rreth 3-5 mikronë.
(2) Metoda e testimit
Mënyra më themelore për të gjykuar dhe testuar rezistencën ndaj konsumit të filmit kundër konsumit është përdorimi i tij klinikisht, lërini përdoruesit të mbajnë lentet për një periudhë kohe, dhe pastaj vëzhgoni dhe krahasoni veshin e thjerrëzave me një mikroskop.Sigurisht, kjo është zakonisht metoda e përdorur para promovimit formal të kësaj teknologjie të re. Për momentin, metodat e testimit më të shpejtë dhe më intuitiv që ne zakonisht përdorim janë:
1) Test i ngrirjes
Vendoseni lenten në një material promovues të mbushur me zhavorr (specifikohet madhësia e kokrrës dhe ngurtësia e zhavorrit), dhe fërkojeni përpara dhe mbrapa nën një kontroll të caktuar.Pas përfundimit, përdorni një matës të mjegullës për të testuar sasinë e reflektimit të përhapur të thjerrëzave para dhe pas fërkimit, dhe krahasojeni atë me lentet standarde.
2) Test leshi çeliku
Përdorni një lesh çeliku të caktuar për të fërkuar sipërfaqen e thjerrëzave disa herë nën një presion dhe shpejtësi të caktuar, dhe pastaj përdorni një matës të mjegullës për të testuar sasinë e reflektimit të përhapur të thjerrëzave para dhe pas fërkimit, dhe krahasojeni atë me thjerrëzat standarde. Sigurisht, ne gjithashtu mund ta bëjmë atë me dorë, fshijini dy lentet të njëjtin numër herë me të njëjtin presion, dhe pastaj vëzhgoni dhe krahasoni me sy të lirë..
Rezultatet e dy metodave të mësipërme të testimit janë relativisht afër rezultateve klinike të veshjes afatgjatë nga përdoruesi.
3) Marrëdhënia midis filmit kundër reflektimit dhe filmit kundër veshjes
Veshja kundër reflektimit në sipërfaqen e thjerrëzave është një material oksid metalik shumë i hollë inorganik (trashësi më pak se 1 mikron), e fortë dhe e brishtë.Kur është e veshur me një lente xhami, meqenëse baza është relativisht e fortë dhe zhavorri gërvishtet mbi të, shtresa e filmit është relativisht e vështirë të gërvishtet; por kur filmi kundër reflektimit është i veshur me thjerrëzat organike, sepse baza është e butë, zhurma është në film. I gërvishtur në shtresë, filmi gërvishtet lehtë.
Prandaj, thjerrëzat organike duhet të jenë të veshura me veshje kundër konsumimit para veshjes kundër reflektimit, dhe ngurtësia e dy veshjeve duhet të përputhet..
2. Filmi kundër reflektimit
(1) Pse kemi nevojë për veshje anti-reflektuese?
1) Reflektim spekular
Kur drita kalon nëpër sipërfaqet e përparme dhe të pasme të thjerrëzave, jo vetëm që do të thyhet, por gjithashtu do të reflektohet..Kjo lloj drite e reflektuar e krijuar në sipërfaqen e përparme të thjerrëzës do të bëjë që të tjerët të shohin sytë e mbajtësit, por ata do të shohin një dritë të bardhë në sipërfaqen e thjerrëzës..Kur të bëni fotografi, ky lloj reflektimi do të ndikojë seriozisht edhe në pamjen e bartësit.
2) “Fantazmë”
Teoria optike e syzeve beson se fuqia thyese e thjerrëzave të syzeve do ta bëjë objektin e shikuar të formojë një imazh të qartë në pikën më të largët të mbajtësit. Gjithashtu mund të shpjegohet pasi drita e objektit të shikuar devijon përmes thjerrëzave dhe mblidhet në retinë për të formuar një pikë imazhi..Megjithatë, sepse lakimi i sipërfaqeve të përparme dhe të pasme të thjerrëzës thyese është i ndryshëm, dhe ka një sasi të caktuar të dritës së reflektuar, mes tyre do të ketë dritë reflektimi të brendshme..Drita e reflektuar brenda do të prodhojë një imazh virtual pranë sipërfaqes sferike të pikës së largët, kjo eshte, një pikë imazhi virtual pranë pikës së imazhit të retinës. Këto pika të imazhit virtual do të ndikojnë në qartësinë dhe komoditetin e shikimit.
3) Shkëlqim verbues
Si të gjitha sistemet optike, syri nuk eshte perfekt. Imazhi i formuar në retinë nuk është një pikë, por një rreth i paqartë..Prandaj, ndjenja e dy pikave ngjitur prodhohet nga dy qarqe të kundërta pak a shumë të mbivendosura. Për sa kohë që distanca midis dy pikave është mjaft e madhe, imazhi në retinë do të prodhojë ndjesinë e dy pikave, por nëse dy pikat janë shumë afër, dy qarqet e paqarta do të priren të mbivendosen dhe të gabohen për një pikë.
Kontrasti mund të përdoret për të pasqyruar këtë fenomen dhe për të shprehur qartësinë e vizionit. Vlera e kontrastit duhet të jetë më e madhe se një vlerë e caktuar (pragu i perceptimit, ekuivalente me 1-2) për të siguruar që sytë të dallojnë dy pika ngjitur.
Formula e llogaritjes së kontrastit është: D =(larg)/(a+b)
Ku C është kontrasti, vlera më e lartë e ndjesisë e imazhuar nga dy pika të objekteve ngjitur në retinë është a, dhe vlera më e ulët e pjesës ngjitur është b. Sa më e lartë të jetë vlera e kontrastit C, sa më e lartë të jetë zgjidhja e sistemit vizual në dy pikat dhe aq më i qartë është perceptimi; nëse dy pikat e objektit janë shumë afër, vlera më e ulët e pjesëve të tyre ngjitur është më afër vlerës më të lartë, atëherë vlera C është e ulët , Duke treguar se sistemi vizual nuk është i qartë për dy pikat, ose nuk mund të dallojë qartë.
Le të simulojmë një skenë të tillë: natën, një shofer me syze sheh qartë dy biçikleta që ngasin drejt makinës së tij në distancën e kundërt..Në këtë kohë, fenerët e makinës që zvarriten reflektojnë në sipërfaqen e pasme të lenteve të shoferit: imazhi i formuar nga drita e reflektuar në retinë rrit intensitetin e dy pikave të vëzhguara (dritat e biçikletave).Prandaj, gjatësia e segmenteve a dhe b rritet, edhe nëse emëruesi (a+b) rritet, por numëruesi (larg) mbetet e njëjtë, e cila shkakton një rënie në vlerën e C. Rezultati i kontrastit të reduktuar do të bëjë që ndjenja fillestare e shoferit të pranisë së dy çiklistëve të ribashkohet në një imazh të vetëm, ashtu si këndi i dallimit të tyre papritmas zvogëlohet.!
4) Xhiroja
Përqindja e dritës së reflektuar në dritën e incidentit varet nga indeksi thyes i materialit të thjerrëzave, e cila mund të llogaritet me formulën e sasisë së reflektimit.
Formula e reflektimit: R = =(n-1) katror/(n+1) katror
R: pasqyrim i njëanshëm i thjerrëzës n: indeksi thyes i materialit të thjerrëzave
Për shembull, indeksi thyes i materialeve të zakonshme të rrëshirës është 1.50, drita e reflektuar R = (1.50-1) katror/(1.50 + 1) Sheshi = 0.04 = 4%.
Lente ka dy sipërfaqe. Nëse R1 është sasia e sipërfaqes së përparme të thjerrëzës dhe R2 është sasia e reflektimit në sipërfaqen e pasme të thjerrëzës, atëherë sasia totale e reflektimit të thjerrëzave është R = R1+R2.(Kur llogaritet reflektimi i R2, drita e incidentit është 100%-R1).Transmetueshmëria e thjerrëzës T = 100%-R1-R2.
Mund të shihet se nëse lentet me indeks të lartë thyes nuk kanë shtresë kundër reflektimit, drita e reflektuar do t'i sjellë më shumë siklet përdoruesit..
(2) Parimi
Veshja kundër reflektimit bazohet në valën e dritës dhe fenomenin e ndërhyrjes. Nëse mbivendosen dy valë drite me të njëjtën amplitudë dhe gjatësi vale, amplituda e valës së dritës do të rritet; nëse dy valët e dritës janë me origjinë të njëjtë, gjatësia e valës është e ndryshme, dhe nëse mbivendosen dy valët e dritës, ata anulojnë njëri-tjetrin..Filmi kundër reflektimit përdor këtë parim për të veshur sipërfaqen e thjerrëzave me një film kundër reflektimit, në mënyrë që drita e reflektuar e krijuar në sipërfaqet e përparme dhe të pasme të filmit të ndërhyjë me njëri -tjetrin, duke anuluar kështu dritën e reflektuar dhe duke arritur efektin e anti-reflektimit..
1) Kushtet e amplituda
Indeksi thyes i materialit filmik duhet të jetë i barabartë me rrënjën katrore të indeksit thyes të materialit bazë të thjerrëzave.
2) Kushtet e fazës
Trashësia e filmit duhet të jetë 1/4 gjatësia e valës së dritës referuese.Kur d = λ/4 λ = 555nm, d = 555/4 = 139nm
Për veshjen kundër reflektimit, shumë prodhues të lenteve të syzeve përdorin valë drite (gjatësi vale 555 nm) që janë më të ndjeshëm ndaj syrit të njeriut.Kur trashësia e veshjes është shumë e hollë (<139nm), drita e reflektuar do të duket e verdhë kafe e lehtë, nëse është blu, do të thotë që trashësia e veshjes është shumë e trashë (>139nm).
Qëllimi i shtresës reflektuese të veshjes është të zvogëlojë reflektimin e dritës, por është e pamundur të mos arrihet asnjë pasqyrim i dritës. Gjithmonë do të ketë ngjyrë të mbetur në sipërfaqen e thjerrëzës, por cila është ngjyra më e mirë e mbetur, në fakt, nuk ka standard. Për momentin, bazohet kryesisht në preferencat personale për ngjyrën, dhe pjesa më e madhe është e gjelbër..
Ne gjithashtu do të zbulojmë se lakimet e ndryshme të ngjyrës së mbetur në sipërfaqet konvekse dhe konkave të lenteve gjithashtu e bëjnë shpejtësinë e veshjes të ndryshme, kështu që pjesa qendrore e thjerrëzës është e gjelbër, dhe pjesa buzë është ngjyrë livando ose ngjyra të tjera..
3) Teknologjia e veshjes kundër reflektimit
Veshja organike e lenteve është më e vështirë se lentet e qelqit. Materiali i qelqit mund t'i rezistojë temperaturave të larta sipër 300 ° C, ndërsa lentet organike do të bëhen të verdha kur e tejkalon 100 ° C dhe më pas shpërbëhen shpejt.
Fluori i magnezit (MgF2) zakonisht përdoret si material veshës kundër reflektimit për lentet e qelqit. Megjithatë, procesi i veshjes së fluorit të magnezit duhet të kryhet në një temperaturë më të lartë se 200 ° C, përndryshe nuk mund të ngjitet në sipërfaqen e thjerrëzës, kështu që lentet organike Mos e përdorni.
Që nga vitet 1990, me zhvillimin e teknologjisë së veshjes me vakum, përdorimi i teknologjisë së bombardimit me rreze jonike ka bërë kombinimin e filmit dhe thjerrëzës, dhe kombinimi i filmit është përmirësuar..Për më tepër, materialet e rafinuara të oksidit të metaleve të pastërtisë së lartë, si oksidi i titanit dhe oksidi i zirkonit mund të vendosen në sipërfaqen e lentës së rrëshirës përmes procesit të avullimit për të arritur një efekt të mirë kundër reflektimit..
Më poshtë është një hyrje në teknologjinë anti-reflektuese të veshjes së lenteve organike.
1) Përgatitja para veshjes
Lente duhet të pastrohen paraprakisht para se të merrni veshjen. Kërkesa për pastrim është shumë e lartë, duke arritur nivelin molekular..Vendosni një shumëllojshmëri të lëngjeve të pastrimit në rezervuarin e pastrimit, dhe përdorni tejzanor për të rritur efektin e pastrimit. Pasi pastrohet lente, vendoseni në dhomën e vakumit. Gjatë këtij procesi, kushtojini vëmendje të veçantë shmangies së pluhurit dhe mbeturinave në ajër nga ngjitja në sipërfaqen e thjerrëzës .. Pastrimi përfundimtar është në dhomën e vakumit. Gjatë këtij procesi, duhet bërë kujdes i veçantë për të shmangur ngjitjen e pluhurit dhe mbeturinave në ajër në sipërfaqen e thjerrëzës .. Pastrimi përfundimtar kryhet para lyerjes në dhomën e vakumit. Arma jonike e vendosur në dhomën e vakumit do të bombardojë sipërfaqen e thjerrëzës (për shembull, me jonet e argonit). Pasi të ketë përfunduar ky proces pastrimi, veshja e filmit kundër reflektimit do të kryhet..
2) Veshje me vakum
Procesi i avullimit me vakum mund të sigurojë që materiali i pastër i veshjes të jetë i veshur në sipërfaqen e thjerrëzës, dhe në të njëjtën kohë, përbërja kimike e materialit të veshjes mund të kontrollohet rreptësisht gjatë procesit të avullimit..Procesi i avullimit me vakum mund të kontrollojë me saktësi trashësinë e shtresës së filmit, dhe saktësia është deri në.
3) Fortësia e filmit
Për lentet e syzeve, qëndrueshmëria e filmit është shumë e rëndësishme, dhe është një tregues i rëndësishëm i cilësisë së thjerrëzës. Treguesit e cilësisë së lenteve përfshijnë anti-konsumimin e lenteve, muze antikulturor, diferenca kundër temperaturës, etj..Prandaj, ka shumë metoda të testimit fizik dhe kimik të synuar. Nën kushtet e simulimit të përdorimit të mbajtësit, testohet cilësia e qëndrueshmërisë së filmit të lenteve të veshura..Këto metoda testimi përfshijnë: provë e ujit të kripur, test me avull, provë e ujit të deionizuar, testi i fërkimit të leshit të çelikut, testi i shpërbërjes, test aderimi, testi i diferencës së temperaturës dhe testi i lagështisë, etj.
3. Filmi kundër ndotjes (filmi me i larte)
(1) Parimi
Pasi sipërfaqja e thjerrëzës të jetë e veshur me film anti-reflektues me shumë shtresa, lente është veçanërisht e prirur për njolla, dhe njollat ​​do të shkatërrojnë efektin kundër reflektimit të filmit kundër reflektimit.Nën mikroskop, mund të zbulojmë se veshja anti-reflektuese ka një strukturë poroze, kështu që njollat ​​e vajit janë veçanërisht të lehta për tu depërtuar në shtresën anti-reflektuese. Zgjidhja është të lyeni filmin e sipërm me rezistencë ndaj vajit dhe ujit në shtresën e filmit anti-reflektues, dhe ky film duhet të jetë shumë i hollë në mënyrë që të mos ndryshojë performancën optike të filmit anti-reflektues.
(2) Procesi
Materiali i filmit antifouling është kryesisht fluorid, dhe ka dy metoda të përpunimit, njëra është metoda e zhytjes, tjetra është veshja me vakum, dhe metoda më e zakonshme është veshja me vakum. Metoda më e përdorur është veshja me vakum. Pasi të përfundojë veshja anti-reflektuese, fluori mund të vendoset në filmin reflektues duke përdorur një proces avullimi. Filmi kundër ndotjes mund të mbulojë shtresën poroze të filmit kundër reflektimit, dhe mund të zvogëlojë zonën e kontaktit të ujit dhe vajit me thjerrëzat, në mënyrë që pikat e vajit dhe ujit të mos ngjiten lehtë në sipërfaqen e thjerrëzës, kështu quhet edhe film i papërshkueshëm nga uji.
Për lentet organike, trajtimi ideal i sistemit sipërfaqësor duhet të jetë një film i përbërë duke përfshirë film anti-konsum, film me shumë shtresa kundër reflektimit dhe film i lartë kundër filmit. Zakonisht veshja e filmit kundër veshjes është më e trashë, rreth 3-5mm, dhe trashësia e filmit me shumë shtresa kundër reflektimit është rreth 0.3um, veshja më e hollë e dyllit kundër ndotjes në shtresën e sipërme, rreth 0.005-0.01mm. Merrni French Essilor Crizal, filmi i përbërë si shembull, baza e lenteve është e veshur së pari me një film rezistent ndaj konsumit me silikon organik; pastaj duke përdorur teknologjinë IPC, filmi kundër reflektimit është i veshur me bombardim jonik Para-pastrimi para pastrimit; pas pastrimit, përdorni dioksid zirkoni me fortësi të lartë (ZrO2) dhe materiale të tjera për veshjen me vakum të veshjeve me shumë shtresa kundër reflektimit; më në fund, pllaka e filmit të lartë me një kënd kontakti prej 110. Zhvillimi i suksesshëm i teknologjisë së filmit të përbërë prej kristali diamanti tregon se teknologjia e trajtimit sipërfaqësor të lenteve organike ka arritur një nivel të ri.

Nëse është vetëm për provën e trashësisë së filmit, ndryshimi midis veshjes me vakum dhe veshjes optike është:
1. Veshje me vakum: Në përgjithësi TiN, CrN, TiC, ZrN, trashësia e pllakëzimit është rreth 3 ~ 5 mikronë. Në përgjithësi, trashësia e filmit të veshjes me vakum nuk mund të testohet në pajisje;
2. Testi i trashësisë së filmit të veshjes optike mund të instalohet në krye të makinës së veshjes me një testues të trashësisë së filmit..
Më i hershëm është testi i kontrollit të dritës, dhe tani kontrolli i kristaleve (oshilator kristalor) Përdoret përgjithësisht për të testuar trashësinë e veshjes duke përdorur frekuencën e oshilatorit kristalor. Trashësitë e ndryshme të filmit janë të ndryshme.
Edhe nëse makina e veshjes është bërë në Kinë, testuesi i trashësisë së filmit është bërë edhe në Shtetet e Bashkuara ose Korenë e Jugut..Modeli i GM USA është: MDC360C.

Ndoshta ju pëlqen gjithashtu

 • Kategoritë

 • Lajmet e fundit & Blog

 • Ndajeni me shokun

 • KOMPANIA

  Shaanxi Zhongbei Titanium Tantal Niobium Metal Material Co., Ltd. është një ndërmarrje kineze e specializuar në përpunimin e metaleve me ngjyra, duke iu shërbyer klientëve globalë me produkte të cilësisë së lartë dhe shërbim të përsosur pas shitjes.

 • Na kontaktoni

  Celular:86-400-660-1855
  E-mail:[email protected] aliyun.com
  Web:www.chn-ti.com