Mirë se vini në faqen tonë të internetit
0086-18429179711 [email protected] aliyun.com

Lajme industriale

» Lajme » Lajme industriale

Objektivat e spërkatjes me magnet

2021年10月29日

1) Parimi i spërkatjes së magnetronit.
Në shtyllën e synuar të spërkatur (katodë) dhe anoda ndërmjet shtimit të një fushe magnetike dhe elektrike ortogonale, në një dhomë të lartë vakumi të mbushur me gazin e kërkuar inert (zakonisht gazi Ar), magnet i përhershëm në sipërfaqen e materialit të synuar për të formuar një fushë magnetike të 250 ~ 350 gausit, me një fushë elektrike të tensionit të lartë për të formuar një fushë elektromagnetike ortogonale. Nën veprimin e fushës elektrike, gazi Ar jonizohet në jone dhe elektrone pozitive, objektivi shtohet me një tension të lartë negativ të caktuar, elektronet nga objektivi i nënshtrohen veprimit të fushës magnetike dhe jonizimi i gazit të punës rritet., afër katodës formohet një plazmë me densitet të lartë, jonet Ar përshpejtohen nën veprimin e forcës së Lorencit dhe fluturojnë drejt sipërfaqes së synuar, duke bombarduar sipërfaqen e synuar me një shpejtësi shumë të madhe, në mënyrë që atomet e spërkatura jashtë objektivit ndjekin parimin e konvertimit të momentit me një të lartë Atomet e spërkatura në objektiv ndjekin parimin e konvertimit të energjisë kinetike dhe fluturojnë nga sipërfaqja e synuar drejt nënshtresës për të depozituar një film. Spërkatja e magnetronit në përgjithësi ndahet në dy lloje: Gërmim DC dhe spërkatje RF, ku parimi i pajisjeve të spërkatjes DC është i thjeshtë dhe shpejtësia është e shpejtë gjatë spërkatjes së metaleve. Gërmim RF, ne anen tjeter, mund të përdoret në një gamë më të gjerë aplikimesh dhe mund të spërkasë materiale jopërçuese përveç materialeve përçuese elektrike, si dhe spërkatja reaktive për përgatitjen e materialeve të përbëra si oksidet, nitridet dhe karbidet. Nëse frekuenca e RF rritet, ajo bëhet spërkatje e plazmës me mikrovalë, sot, zakonisht përdoren rezonanca ciklotroni elektronik (ECR) tipi spërkatje e plazmës me mikrovalë.
2) Llojet e objektivave të spërkatjes me magnetron.
Synimi i veshjes me spërkatje metalike, objektiv veshje spërkatëse aliazh, objektiv i veshjes qeramike me spërkatje, objektivi borid qeramik i spërkatjes, objektiv i spërkatjes së qeramikës me karabit, objektivi i spërkatjes me qeramikë me fluor, objektiv spërkatës qeramike nitride, objektiv qeramik oksid, objektiv i spërkatjes selenide qeramike, objektivi i spërkatjes së qeramikës silicid, objektiv i spërkatjes së sulfurit qeramik, objektiv i spërkatjes së qeramikës Telluride, caqe të tjera qeramike, Krom-doped një oksid silikoni objektivat qeramike (Cr-SiO), objektivat e fosfidit të indiumit (InP), objektivat e arsenidit të plumbit (PbAs), objektivat e arsenidit të indiumit (InAs). [2]
Zëri i redaktuesit të zonave të aplikimit
Siç e dimë të gjithë, tendenca e zhvillimit të teknologjisë së materialeve të synuara është e lidhur ngushtë me trendin e zhvillimit të teknologjisë së filmit të hollë në industrinë e aplikimit në rrjedhën e poshtme, dhe ndërsa industria e aplikimit përmirëson teknologjinë në produktet ose komponentët e filmit të hollë, teknologjia e materialit të synuar gjithashtu duhet të ndryshojë. Për shembull, Prodhuesit e IC. Kohët e fundit kushtuar zhvillimit të instalimeve elektrike të bakrit me rezistencë të ulët, pritet të zëvendësojë ndjeshëm filmin origjinal të aluminit në vitet e ardhshme, në mënyrë që zhvillimi i objektivave të bakrit dhe materialit objektiv të shtresës penguese të kërkuar do të jetë urgjent. Përveç kësaj, në vitet e fundit, ekranin e panelit të sheshtë (FPD) zëvendësoi ndjeshëm tubin origjinal të rrezeve katodike (CRT) me bazë monitorin kompjuterik dhe tregun e televizionit. Gjithashtu do të rrisë ndjeshëm teknologjinë dhe kërkesën e tregut për objektivat ITO. Përveç kësaj, në teknologjinë e ruajtjes. Densitet i lartë, hard disk me kapacitet të lartë, Kërkesa për disqe optike të rishkueshme me densitet të lartë vazhdon të rritet. Të gjitha këto kanë çuar në ndryshime në kërkesën e industrisë së aplikimit për materialet e synuara. Në vijim do të prezantojmë fushat kryesore të aplikimit të materialeve të synuara, dhe tendenca e zhvillimit të materialit të synuar në këto fusha.
Mikroelektronikë
Industria e gjysmëpërçuesve ka kërkesat më të kërkuara të cilësisë për filmat me spërkatje të synuar të çdo industrie aplikimi. Sot, vafera silikoni deri në 12 inç (300 epitodet) janë prodhuar. ndërsa gjerësia e ndërlidhjeve është në rënie. Kërkesat e prodhuesve të meshës së silikonit për madhësi të mëdha, pastërti të lartë, segregimi i ulët dhe kokrra të imta kërkojnë që objektivat e prodhuara të kenë një mikrostrukturë më të mirë. Diametri kristalor i grimcave dhe uniformiteti i objektivit është identifikuar si një faktor kyç që ndikon në shkallën e depozitimit të filmit. Përveç kësaj, pastërtia e filmit varet shumë nga pastërtia e objektivit. Ne te shkuaren, a 99.995% (4N5) Objektivi i bakrit të pastër mund të jetë në gjendje të plotësojë nevojat e prodhuesve të gjysmëpërçuesve për procesin 0.35 pasdite, por nuk mund të plotësojë kërkesat e procesit të sotëm 0.25um, ndërsa 0.18um} arti apo edhe procesi 0.13 m për të pamatësit do të kërkojë një pastërti të synuar të 5 ose edhe 6N ose më shumë. Bakri në krahasim me aluminin, bakri ka një rezistencë më të lartë ndaj elektromigrimit dhe rezistencë më të ulët për t'u takuar! Procesi i përcjellësit kërkon instalime elektrike nën mikron nën 0.25um, por sjell me vete probleme të tjera: forca ngjitëse e bakrit me materialet dielektrike organike është e ulët. Dhe e lehtë për të reaguar, duke rezultuar në përdorimin e çipit linja ndërlidhëse e bakrit është gërryer dhe prishur. Për të zgjidhur këto probleme, nevoja për të vendosur një shtresë barriere midis shtresës së bakrit dhe dielektrike. Materialet e shtresës bllokuese përdoren përgjithësisht me pikë shkrirjeje të lartë, rezistencë e lartë e metalit dhe përbërjeve të tij, pra trashësia e shtresës bllokuese është më e vogël se 50 nm, dhe performanca e ngjitjes së bakrit dhe materialit dielektrik është e mirë. Ndërlidhja e bakrit dhe ndërlidhja e aluminit të materialit të shtresës bllokuese është e ndryshme. Materialet e reja të synuara duhet të zhvillohen. Ndërlidhja e bakrit e shtresës bllokuese me materialet e synuara duke përfshirë Ta, W, TaSi, WSi, etj. Por Ta, W janë metale zjarrduruese. Prodhimi është relativisht i vështirë, tani po studion molibden, kromi dhe ari tjetër i Tajvanit si materiale alternative.
Për ekranet
Shfaqje me panele të sheshta (FPD) kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në tregun e monitorit të kompjuterëve dhe televizionit ndër vite, kryesisht në formë tubash me rreze katodik (CRT), e cila gjithashtu do të nxisë teknologjinë dhe kërkesën e tregut për objektivat e ITO. Ekzistojnë dy lloje të objektivave iTO në dispozicion sot. Njëra është përdorimi i oksidit të indiumit nano-shtet dhe pluhurit të oksidit të kallajit të përzier dhe të sinterizuar, njëri është përdorimi i objektivit të aliazhit të kallajit indium. Objektivat e aliazhit indium-kallaj mund të përdoren për filmat e hollë ITO me spërkatje reaktive DC, por sipërfaqja e synuar do të oksidohet dhe do të ndikojë në shpejtësinë e spërkatjes, dhe nuk është e lehtë për të marrë përmasa të mëdha të objektivave të arit të Tajvanit. Ne ditet e sotme, metoda e parë është miratuar përgjithësisht për të prodhuar objektiva ITO, duke përdorur L}Veshje me spërkatje reaktive IRF. Ka një shpejtësi të shpejtë depozitimi. Dhe mund të kontrollojë me saktësi trashësinë e filmit, përçueshmëri e lartë, qëndrueshmëri e mirë e filmit, dhe ngjitje të fortë me nënshtresën, etj. l. Por objektivi i prodhimit të materialit vështirësi, e cila është për shkak se oksidi i indiumit dhe oksidi i kallajit nuk është i lehtë të shkrihen së bashku. ZrO2, Bi2O3 dhe CeO përgjithësisht përdoren si aditivë sinterues dhe janë në gjendje të marrin objektiva me një dendësi prej 93% te 98% me vlerë teorike. Performanca e filmave ITO të formuar në këtë mënyrë varet shumë nga aditivët. Shkencëtarët japonezë përdorin Bizo si një shtesë, Bi2O3 shkrihet në 820Cr dhe është avulluar përtej temperaturës së sinterimit prej l500°C. Kjo mundëson që një objektiv relativisht i pastër ITO të merret në kushtet e sinterimit të fazës së lëngshme. Për më tepër, lënda e parë okside e kërkuar nuk duhet të jetë domosdoshmërisht nanogrimca, e cila thjeshton procesin paraprak. Në 2000, Komisionit Kombëtar të Planifikimit të Zhvillimit, Ministria e Shkencës dhe Teknologjisë Ministria e Shkencës dhe Teknologjisë në “zhvillimi aktual prioritar i fushave kryesore të industrisë së informacionit”, Materiali i madh i synuar ITO përfshihet gjithashtu.
Për ruajtje
Në teknologjinë e ruajtjes, zhvillimi i densitetit të lartë, disku i ngurtë me kapacitet të lartë kërkon një numër të madh materialesh filmike gjigante magnetorezistuese, dhe filmi i përbërë me shumë shtresa CoF~Cu është një strukturë filmi gjigante magnetorezistuese e përdorur gjerësisht sot. Materiali i synuar i aliazhit TbFeCo i kërkuar për disqet magnetike është ende duke u zhvilluar më tej, dhe disqet magnetike të bëra prej tij kanë kapacitet të lartë ruajtjeje, jetë të gjatë dhe mund të fshihet në mënyrë të përsëritur pa kontakt. Disqet magnetike të zhvilluara sot kanë një strukturë filmi të përbërë nga shtresa të TbFeCo/Ta dhe TbFeCo/Al. Këndi i rrotullimit Kerr i strukturës TbFeCo/AI arrin 58, ndërsa TbFeCofFa mund të jetë afër 0.8. Është zbuluar se përshkueshmëria e ulët magnetike e materialit të synuar, tensioni i lartë i shkarkimit të pjesshëm AC l i reziston forcës elektrike.
Kujtimet e ndryshimit të fazës me bazë teluridi i antimonit gjermanium (PCM) kanë treguar potencial të rëndësishëm tregtar si një teknologji alternative memorie për flashin e tipit NOR dhe pjesë e tregut DRAM, megjithatë, një nga sfidat në rrugën drejt shkallëzimit më të shpejtë është mungesa e qelizave plotësisht hermetike që mund të prodhohen për të reduktuar më tej rrymën e rivendosjes. Rrymat më të ulëta të rivendosjes mund të zvogëlojnë konsumin e energjisë së kujtesës, zgjatni jetëgjatësinë e baterisë dhe rrisni gjerësinë e brezit të të dhënave, të gjitha tiparet e rëndësishme për qendrën e sotme të të dhënave, konsumator shumë i lëvizshëm

 

Ndoshta ju pëlqen gjithashtu

 • Kategoritë

 • Lajmet e fundit & Blog

 • Ndajeni me shokun

 • KOMPANIA

  Shaanxi Zhongbei Titanium Tantal Niobium Metal Material Co., Ltd. është një ndërmarrje kineze e specializuar në përpunimin e metaleve me ngjyra, duke iu shërbyer klientëve globalë me produkte të cilësisë së lartë dhe shërbim të përsosur pas shitjes.

 • Na kontaktoni

  Celular:86-400-660-1855
  E-mail:[email protected] aliyun.com
  Web:www.chn-ti.com