Mirë se vini në faqen tonë të internetit
0086-18429179711 [email protected] aliyun.com

Lajme industriale

» Lajme » Lajme industriale

Si ndikon dendësia relative dhe poroziteti i materialit të synuar në cilësinë e veshjes?

2021年10月10日

Dendësia relative e objektivit është raporti i densitetit aktual të objektivit me densitetin teorik. Dendësia teorike e objektivit me një përbërës është dendësia kristalore. Dendësia teorike e objektivit të aliazhit ose përzierjes përcaktohet nga dendësia teorike e secilit përbërës dhe përbërja e tij në aliazh ose përzierje. Llogaritur me përqindje. Struktura e objektivit të spërkatjes termike është e lirshme dhe poroze, dhe përmbajtja e oksigjenit është e lartë (edhe nëse është spërkatje me vakum, është e vështirë të shmanget prodhimi i oksideve dhe nitrideve në objektivin e aliazhit), sipërfaqja është gri, i mungon shkëlqimi metalik, dhe papastërtitë e absorbuara dhe lagështia janë faktorët kryesorë. Burimi i ndotjes pengon marrjen e shpejtë të vakumit të lartë, lehtësisht çon në shkarkim gjatë procesit të spërkatjes, madje digjet materiali i synuar.

Në të njëjtën kohë, temperatura e lartë e menjëhershme e sipërfaqes spërkatëse të objektivit lehtë do të bëjë që grimcat e lirshme të bien, kontaminoni sipërfaqen e qelqit, dhe ndikojnë në cilësinë e veshjes..Ka rregulla të qarta për lëshimin në pikë të sipërfaqes së xhamit të veshur. Sa më i lartë të jetë dendësia relative, sa më e shpejtë të jetë shkalla e formimit të filmit dhe aq më i qëndrueshëm procesi i spërkatjes..Sipas ndryshimit në procesin e përgatitjes së materialit të synuar, dendësia relative e objektivit të hedhjes së bashkimit duhet të garantohet të jetë më e lartë 98%, dhe objektivi i metalurgjisë pluhur duhet të garantohet të jetë më lart 97% për përdorim prodhimi..Prandaj, është e nevojshme të kontrollohet rreptësisht dendësia e materialit të synuar për të zvogëluar shfaqjen e rënies së skorjeve. Materiali i synuar i spërkatjes ka densitet të ulët dhe kosto të ulët të përgatitjes. Kur dendësia relative mund të garantojë më shumë se 90%, në përgjithësi nuk ndikon në përdorimin. Për momentin, objektivat SiA1 të përdorur në Kinë janë të gjitha caqe spërkatjeje..

Përveç dendësimit, nëse materiali i synuar është jonormal gjatë procesit të prodhimit, siç janë grimcat e mëdha që bien ose zvogëlohen vrimat kur nxehen, më shumë pore (defekte të brendshme) do të formohet, dhe pjesa e brendshme e materialit të synuar do të duket më e madhe (objektivi i shkrirjes>2mm, objektiv spërkatjeje> 0.5mm) ose vrima më të dendura do të shkarkohen për shkak të përqendrimit të ngarkesave, të cilat do të ndikojnë në përdorimin.Qëllimet me densitet të ulët dhe poret janë të prirur të copëtohen gjatë përpunimit të mëvonshëm, trajtimi ose instalimi.Materiali i synuar me densitet relativ të lartë dhe pak pore ka përçueshmëri të mirë termike, dhe nxehtësia në sipërfaqen e materialit objektiv spërkatës transferohet lehtësisht dhe shpejt në sipërfaqen e brendshme të materialit të synuar ose ujin ftohës në astar, dhe shpërndarja e nxehtësisë është e mirë, duke siguruar kështu qëndrueshmërinë e procesit të formimit të filmit.

Ndoshta ju pëlqen gjithashtu

 • Kategoritë

 • Lajmet e fundit & Blog

 • Ndajeni me shokun

 • KOMPANIA

  Shaanxi Zhongbei Titanium Tantal Niobium Metal Material Co., Ltd. është një ndërmarrje kineze e specializuar në përpunimin e metaleve me ngjyra, duke iu shërbyer klientëve globalë me produkte të cilësisë së lartë dhe shërbim të përsosur pas shitjes.

 • Na kontaktoni

  Celular:86-400-660-1855
  E-mail:[email protected] aliyun.com
  Web:www.chn-ti.com