Mirë se vini në faqen tonë të internetit
0086-18429179711 [email protected] aliyun.com

Lajme industriale

» Lajme » Lajme industriale

Deshifroj, aplikimi i materialit të synuar në elektroplatimin me vakum

202119 tetor

Me zhvillimin e kohës, në mënyrë që të përmbushen kërkesat për të qenë më të sigurt, më shumë kursim të energjisë, zvogëlimin e zhurmës, dhe zvogëlimin e emetimeve të ndotësve, në procesin e trajtimit sipërfaqësor, veshja me vakum është bërë një prirje e re në mbrojtjen e mjedisit..Për dallim nga gropëzimi i zakonshëm, elektroplatimi me vakum është më miqësor ndaj mjedisit. Në të njëjtën kohë, elektroplatimi me vakum mund të prodhojë një efekt të zi me shkëlqim të mirë, i cili nuk mund të arrihet me elektroplatim të zakonshëm..

Elektroplatimi me vakum është në thelb një fenomen depozitimi fizik, në të cilën gazi argon injektohet nën vakum, dhe gazi argon godet materialin e synuar, dhe molekulat e ndara të materialit të synuar absorbohen nga produktet përcjellëse për të formuar një shtresë sipërfaqësore uniforme dhe të lëmuar .. Në këtë proces të elektroplatimit, materiali i synuar është shumë i rëndësishëm, pra cilat janë aplikimet e materialit të synuar në procesin e elektroplatimit me vakum??Sot, redaktuesi do t'ju japë një hyrje të hollësishme.

Në rrethana normale, aplikimi i materialeve të synuara në elektroplatimin me vakum ka karakteristikat e mëposhtme:

(1) Metalet, lidhjet ose izolatorët mund të bëhen materiale të filmit të hollë.

(2) Nën kushtet e përshtatshme të vendosjes, një film i hollë me të njëjtën përbërje mund të bëhet nga objektiva të shumtë dhe kompleksë.

(3) Duke shtuar oksigjen ose gazra të tjerë aktivë në atmosferën e shkarkimit, mund të bëhet një përzierje ose përbërje e materialit të synuar dhe molekulave të gazit.

(4) Rryma e synuar e hyrjes dhe koha e spërkatjes mund të kontrollohen, dhe është e lehtë të marrësh trashësi filmi me precizion të lartë.

(5) Krahasuar me proceset e tjera, është më e favorshme për prodhimin e filmave me uniforma me sipërfaqe të madhe.

(6) Grimcat spërkatëse pothuajse nuk preken nga graviteti, dhe pozicionet e objektivit dhe të substratit mund të rregullohen lirshëm.

(7) Forca e ngjitjes midis substratit dhe filmit është më shumë se 10 herë atë të filmit të përgjithshëm të depozitimit të avullit, dhe sepse grimcat e spërkatura bartin energji të lartë, ata do të vazhdojnë të shpërndahen në sipërfaqen e formimit të filmit për të marrë një film të fortë dhe të dendur. Në të njëjtën kohë, energjia e lartë bën që substrati të ketë nevojë vetëm Filmi i kristalizuar mund të merret në temperaturë më të ulët.

(8) Dendësia e lartë e bërthamëzimit në fazën fillestare të formimit të filmit, e cila mund të prodhojë film ultra të hollë të vazhdueshëm nën 10nm.

(9) Materiali i synuar ka një jetë të gjatë dhe mund të prodhohet automatikisht dhe vazhdimisht për një kohë të gjatë.

(10) Materiali i synuar mund të bëhet në forma të ndryshme, me dizajnin e veçantë të makinës për kontroll dhe efikasitet më të mirë.

Më sipër është përmbledhja e redaktorit për të gjithë. Disa karakteristika të aplikimit të materialeve të synuara në elektroplatim me vakum. Si produkt i teknologjisë së re, shfaqja e materialeve të synuara është një përparim i madh në teknologjinë e trajtimit të sipërfaqes..

Ndoshta ju pëlqen gjithashtu

 • Kategoritë

 • Lajmet e fundit & Blog

 • Ndajeni me shokun

 • KOMPANIA

  Shaanxi Zhongbei Titanium Tantal Niobium Metal Material Co., Ltd. është një ndërmarrje kineze e specializuar në përpunimin e metaleve me ngjyra, duke iu shërbyer klientëve globalë me produkte të cilësisë së lartë dhe shërbim të përsosur pas shitjes.

 • Na kontaktoni

  Celular:86-400-660-1855
  E-mail:[email protected] aliyun.com
  Web:www.chn-ti.com